Strike a pose


Gabriel, Hur gör Marina när hon posar?Såhääääääääääär!


/MMåndag, tisdag, onsdag...


Dag 13. Den här veckan

Måndag - Jag vaknade efter mycket om och men. Drack några koppar kaffe, crosstrainade mig alldeles svettig. Gjorde mig iordning för att sedan ta en promenad med Jennie och hunden när det var så bra väder ute. Åkte och jobbade några timmar. Sist men inte minst så raggade jag och Jennie runt i bilen med härlig musik!

Tisdag - Jag har vaknat och gjort mig iordning. Blev nästan tvingad att följa med mamma till affären. Och snart ska jag iväg och jobba några timmar. Det är tisdag, vad mer kan man begära?

Onsdag - Kommer att påminna väldigt mycket om dagen innan. Jag ska dock köra järnet på crosstrainern!

Torsdag - Den här dagen skulle jag ha åkt till Skåne med Gabriel. Men ibland gör människor saker som man inte riktigt förväntar sig, man blir besviken och saker förändras. Så ja, vad händer på torsdag? Den som lever får se.

Fredag - Jag har tänkt att dricka vin. Förhoppningsvis med Lii. Ur våra fina vinglas. Hoppas hoppas. Annars vet jag inte.

Lördag -
Jag har tänkt att tjata med mig Jennie till busfabriken. Ja, inte bara hon och jag då. Utan jag har tänkt att vi ska dra med oss Linus och Gabriel. Meeeeen, det har vi inte sett än.

Söndag -
Det är söndag. Behöver jag säga mer?


/MTake a good look


Dag 12. I min handväska


Jag är en periodare. Det gäller det mesta i mitt liv, även min handväska. Ibland använder jag den så fort jag går utanför dörren och ibland kan det gå flera veckor innan den får lämna sin krok. Jag trivs egentligen inte så jättebra med en handväska. Jag har provat stora och små men nej, det verkar inte riktigt va min grej. Och det beror även mycket på vad jag har för jacka. Den vinterjackan jag har nu kan jag absolut inte ha någon handväska till. Men när snön försvinner och jag får använda min skinnjacka igen då tror jag också att handväskan kommer att krypa fram.

Eftersom att jag inte använder min handväska överdrivet mycket så ligger det inte heller mycket saker i den;


Min fina, stoooooora, lila plånbok


Parfym, viktigt viktigt


Just nu ligger det även turkiska lire i väskan..


Sämst bild men det är mitt lypsyl


Min älskade


Den lilla spegeln


Mitt headset


Och några toffsar till barret


Detta är vad som ligger i väskan just nu. Och min kalender har en plats där i vanligtvis. Under de perioder som jag använder väskan ligger det flera saker i den så som hårborste, tuggummi, vantar och annat småkrafs.
Men som sagt, nu vilar den mest på sin krok.


/MMina bröder och mina systrar


Dag 11. Mina syskon

Jag har många syskon. Sex stycken. Och vi är alla så otroligt olika. Jag har tre systrar och tre bröder.
Min äldsta syster är 33 år fyllda och vi är väldigt nära. Hon har en son på fem år som på sätt och vis är hela min värld. Hon har varit min stöttepelare under tonåren och henne har jag mycket att tacka för.
Min andra syster är snart 22 år gammal. Hon och jag är nog mest olika av alla syskon. Hon är väldigt uttrycksfull och intressant. Hon är öppen, positiv, glad, sprudlande och bestämd. När vi var yngre lekte vi ganska mycket, i alla fall varannan helg. Under tonåren såg vi den andre som pesten och bråkade mest hela tiden. Sedan flyttade hon ända till Skåne och det blev bättre mellan oss. Men vi bråkar fortfarande från och till. Skillnaden är att hon är galet långsint och blir upprörd över saker som jag upplever barnsligt. Men jag tycker väldigt mycket om henne.
Min tredje syster är 13 år ung. Hon är trotsig, rolig, knäpp, söt och en aning jobbig ibland. Hon var ett fantstiskt barn när hon var liten. Hon är fortfarande ganska fantastisk men hon är tonåring nu. Därav är hon jobbig emellanåt. Men jag tycker om henne också. Jag tycker om att va med henne, att prata med henne. Jag vill väldigt gärna va en del av hennes liv, speciellt nu i tonåren.

Jag har ju som sagt också tre bröder. Dom är jag inte alls lika tighta med som min systrar.
Den äldsta är 36 år och bor en bit härifrån. Vi har inte så bra kontakt som jag ibland kan önska. Och det beror nog mycket på att han är mycket äldre än mig. Han har två jättehärliga barn som alltid är roliga att träffa. Hans fru är också en härlig person.
Min andra bror är 27 år gammal och har alltid varit en förebild för mig. Han är väldigt rolig och lätt att umgås med. Vi är ganska lika. Speciellt när det kommer till den materiella kärleken. Vi gillar att köpa nya prylar.
Honom tycker jag om väldigt mycket!
Och sist men inte minst, min tredje bror. Min lilla storebror som inte är så liten längre, han fyller 26 i år. Vi hade världens sämsta kontakt när jag var i tonåren. Vi gick inte alls ihop och bråkade heeela tiden. Det var nog inte förrens jag var 16-17 som vi kunde prata med varandra utan att halvt slå ihjäl varandra. I dag uppskattar jag honom jättemycket och tycker om när han är här hemma. Han är lite som jag fast en maskulin form.


Alla mina syskon är fantastiska och jag skulle aldrig någonsin vilja ha några andra än just mina syskon. Dom förstår sig inte på mig alls men det gör ingenting. Även om vi bråkar och blir osams tycker jag om dom jättejättejättejättemycket.
/MYou got to have faith


Dag 10. Min tro


Jag har nästan alltid intalat mig själv att jag inte har någon tro. Att jag är ateist. Men jag är faktiskt osäker på om det stämmer. Jag tror att det finns något som skulle kunna kallas Gud men jag kan inte säga vad det är. Ett tag trodde jag att Gud och djävulen var samma person, det var vad jag valde att tro. Att det finns ingen himmel eller helvete. Man hamnar varken där eller där beroende på sina handlingar.
Jag vet inte om jag tror på allt bibeln säger mig, jag har lite svårt att tro på hela tjafset kring Jesus. För mig har det alltid varit en saga, inget som har hänt på riktigt. Man skulle kunna säga att bibeln för mig är en helt vanlig roman.
Jag tror även att man föds på nytt efter att man har dött. Man får ett antal liv tilldelat sig. Fast jag har inte funderat på vad som händer när dessa liv är slut. Man kanske bara försvinner?
Anledningen till att vi finns här på jorden är för att vi har en uppgift att utföra, tror jag. En liten eller stor. Och det kan vara anledningen till varför vissa dör för tidigt och för hastigt. Dom har redan gjort sin uppgift.

En dag i sommras låg jag på rygg på en filt på en gräsmatta men min vän Daniel. Vi låg där i några timmar och diskuterade just det här. Vem styr allt? Varför finns vi? Varför finns det krig om Gud finns? Vad händer efter att man dör? Jag kan säga så mycket att vi blev inte mycket klokare av att grubbla i flera timmar..
Jag kanske alltid kommer att ändra mig i min tro för att jag hela tiden väljer att tro på olika saker.


/MDagens outfiiiiiiiitDag 9. Det här hade jag på mig i dag


Jag ska iväg och dricka öl ikväll och har därför valt att klä mig i något annat än mjukisbyxor och min adidaströja.
Här kommer bildbevis:Lite finklädd i dag, så att säga!


/MA moment forever


Dag 8. Ett ögonblick


Det här ämnet är svårt. Ska jag skriva om ett ögonblick jag minns? Ett ögonblick jag vill vara med om? Ett ögonblick jag drömmer om? Någon annans ögonblick som jag har lagt på minnet? Som sagt, svårt.
Jag ser fram emot det ögonblicket när jag får se mitt barn för första gången. Jag ser fram emot det ögonblicket när jag flyttar hemmifrån. Jag tänker nog mest på de ögonblick som komma skall. De ögonblick som redan har varit förtränger jag nog ganska mycket. Och de ögonblick som jag inte förtränger är små obetydelselösa anekdoter från när jag var liten. Men jag är ändå en ögonblicks-människa. Ögonblick är viktiga för att uppskatta vardagen, tror jag.
Man ser tillbaka på både lyckliga och mindre lyckliga ögonblick. Man ser fram emot ögonblick som kommer att förgylla livet.

Vad jag vill få fram är att ögonblick är viktiga att fånga!


Här är t.ex. ett ögonblick som jag har fångat, stranden vid havet i Lomma.


/M
Vänner


Dag 7. Min bästa vän

Jag har egentligen ingen bästa vän. Men jag har några riktigt fina vänner som skulle kunna definieras som bästa vänner. Men i dag använder jag mig inte av det uttrycket.
Jag tror att de här vännerna förstår ändå hur viktiga dom är.

Men det var annat när man var yngre. Då var det här med bästa vänner bland det viktigaste som fanns. Jag minns min första riktiga bästa vän, hon heter Elma. Jag tänker fortfarande på allt vi gjorde tillsammans och hur bra vänner vi var förr. I dag har vi ingen kontakt förutom att vi ses kanske en gång per år. Jag vet inte hur många bästa vänner-halsband vi delade. Vi umgicks jämt. Hon var en fantastisk vän!
Men jag tror att det är en del av livets gång att förlora vänner och att hitta nya. I dag skulle nog inte jag och Elma ha så värst mycket gemensamt. Men tiden som vi hade ihop när vi va yngre är verkligen priceless.

I en viss ålder tror jag att en bästa vän är det viktigaste i hela världen. Vissa växer ifrån det, andra inte.


/MIt's a beautiful day


Dag 6. Min dag

Jag blev själv uttråkad när jag läste vad dagens ämne skulle handla om. Den här dagen har inte och kommer inte att vara den mest händelserika i historien.
Jag har jobbat i natt och slutade kl 7 imorse. Halkade mig hemåt i vilket som kändes som en evighet.
Jag halkade till ordentligt några gånger men jag ramlade aldrig, thank god!
Imorse insåg jag också att jag verkligen inte tycker om att vara ute kl 7 på morgonen. Why?
För att det är folk överallt, folk är på väg till och från sina jobb. Dom lämnar sina barn på dagis. När jag har jobbat i 10 timmar under fel timmar av dygnet och är dygntrött vill jag helst bara va för mig själv men det blir lite svårt vid den tiden en måndagmorgon..
När jag väl kom hem var jag ute med hunden som inte alls brydde sig om att matte var helt slut och inte ens kunde hålla ögonen uppe. Han tog goooooood tid på sig att lukta, lyssna och uträtta sina behov. Just då var inte mitt humör på topp. Men jag fick till slut dra ner persienen, klä av mig och krypa ner i min säng och dra mitt underbara duntäcke över mig. Desperate Housewives höll mig sällskap i bakgrunden, as usual. Det tog inga tider att somna i alla fall!
Jag vaknade runt kl 13 och har sen dess suttit i mina mjukisbyxor och sett på desperate housewives samtidigt som jag har sprungit fram och tillbaka till tvättmaskinen.

Den här dagen (kvällen) kommer att vara lugn, tyst och tom. skönt..


Jag bjuder på en bild på mig själv från i lördags för att försöka göra inlägget roligare!/MI belive in a funny thing called love


Dag 5. Vad är kärlek?


Det här inlägget kommer bli svårt att skriva. Kärlek är ett stort område, ganska svårt att greppa.
Och jag har kommit på mig själv med att jag är kär i kärleken.
Vem personen (eller saken) jag blir kär i spelar faktiskt inte så stor roll för mig eftersom att det är just kärleken som har störst plats i mitt hjärta.
Kärlek ställer till med ganska mycket, både på gott och ont. Till en början blir man upprymd och man känner inte marken på att bra tag, tack vare dom rosa molnen man är på. Ingenting spelar någon roll tack vare känslan i magen. Man kan inte sova, man kan inte äta man kan bara lägga sin energi på att vara kär.
Jag vet inte hur många gånger jag har rasat i vikt när jag har blivit kär. Jag glömmer bort att äta när jag blir kär. As I were saying, kärleken ställer till det.
Men den här rosa perioden utan mat tar så småningom slut, man hamnar i något sorts samboliv, vare sig man bor ihop eller inte. Man äter mer än vanligt, myskvällarna gör att dom där kilona kommer tillbaka och några till. Marken kommer sakta men säkert tillbaka. Allt lunkar på i ett lugnt och ganska tråkigt tempo.
Sedan vänder det. Man börjar tjafsa om onödiga småsaker för att vardagen är så tråkig, man tittar avundsjukt på alla sina singelkompisar. Marken blir hårdare och hårdare och innan man vet om det ligger man ner på marken.
Det är då kärleken har vänt ryggen mot en. Då blir man ganska ensam. Åter igen, kärleken ställer till med ganska mycket.

Jag tror det är därför jag blir kär i materiella ting så som min dator, min tv, min iphone, min hdmi-kabel o.s.v. Dom sviker mig inte. Och om dom skulle göra det, ja då köper jag en ny sak. Enkelt och kravlöst.
Och kravlöst är lite min signatur.
Kärleken är på något sätt livsviktig. Och oerhört krävande.
Men jag ska inte snacka skit om den som stal mitt hjärta, kärleken är trots allt det käraste jag har.


/MFoodwreck


Dag 4. Det här åt jag idag

Idag har jag ätit en ballerinakaka och en pizza. Och en kopp kaffe har jag druckit. Kaffe är visserligen inte mat men man kan bli mätt på kaffe ändå!
Det är söndag och på söndagar äter man bakismat, vare sig man är bakis eller inte. Därav pizzan.
Och galet god var den! Ox- och fläskfilé, räkor, skinka och bearnaisesås.
Nu ät jag mätt för flera dagar framöver, inte dåligt.

Det är i alla fall vad jag har ätit idag!


/MMum + Dad = Me


Dag 3. Mina föräldrar

Min mamma heter Elisabeth men är mer känd som Bettan. Hon är en ganska fantastisk person som är obeskrivligt viktig i mitt liv. Min pappa heter Tomas och är också känd som Tomas. Han är en härlig person som också är viktig i mitt liv. Mina föräldrar separerade när jag var några månader gammal så jag vet inte hur det känns att ha föräldrarna samlade. Jag är van att ha mamma vid mig hela tiden och pappa stundvis.
Men jag är verkligen inte bitter över detta. Jag tycker att det har funkat ganska bra.
Visst har det varit tufft att inte alltid ha pappa med vissa gånger men det har alltid funkat.
Jag skulle aldrig vilja ha några andra föräldrar än just min mamma och pappa!


/MLove will tear us apart


Dag 2. Min första kärlek

Jag hade en en fling när jag var riktigt ung. Jag sa att det var min första kärlek. Ack, vad fel jag hade. Jag visste inte vad kärlek var, jag är osäker på om jag ens kunde stava till det ordet då. Några år senare sprang jag faktiskt rakt in i min första kärlek. Han heter Johan och när jag var 14-15 fick han mitt hjärta att slå volter. Vårat förhållande varade dock bara i en månad och vi gjorde inte mycket annat än att bråka egentligen. Jag kan inte räkna hur många gånger som vi har sagt upp kontakten med varandra. Men det slutar alltid på samma sätt, att vi på nåt sätt släpper allt gammalt och börjar prata med varandra igen. Idag har vi kontakt och det är jag riktigt glad över.
Jag har nästan alltid varit glad att ha Johan i mitt liv, dom gånger vi kan hålla sams vill säga.
Han slet sönder mitt hjärta men på nåt sätt lagade han det igen och igen. Jag kan inte riktigt föreställa mig mitt liv utan honom på ett hörn.
Jag kommer aldrig att ångra något med Johan och med handen på hjärtat kan jag säga att han är en fantastisk kille!


/MIt's a challenge

Jag har bestämt mig för att utmana mig själv. Jag ska posta minst ett inlägg varje dag i en månad.
Vad inläggen kommer att handla om är redan förbestämt genom en lista.
Jag tror att detta kan bli ganska intressant, främst för mig själv.
Jag får skriva ner saker som jag tidigare bara har haft i huvudet.
Så, ja nu kör vi!


Dag 1. Om mig

Jag heter Marina och jag är inne på mitt 20:e år i år. Jag föddes alltså år 1991. Jag bor i en mindre ort tillsammans med min mamma, hennes sambo och min lillasyster. Men detta är inte allt. Jag har sex syskon sammanlagt. Tre bröder och tre systrar. Alla är vuxna vid det här laget, även jag.
Jag ser mig själv som rolig. Jag skrattar alltid åt mina egna skämt och jag tycker att jag kommer på fantastiskt roliga saker. De flesta håller inte med mig om detta. Jag lever mycket för andra människor. Mina vänner och min familj är viktigast av allt här i världen för mig. Och som om inte detta vore nog så vill jag viga mitt liv åt att jobba med människor. Jag är väldigt social av mig och tycker inte om att vara ensam. Trots att jag är social och tycker om att träffa människor är jag blyg. Jag blir väldigt lätt osäker på mig själv bland andra människor. Bland mina nära och kära vet jag alltid vem jag är och känner mig sällan osäker.
Jag är lite halvkomplicerad och det verkar som att jag inte bara kan låta allt vara enkelt. Jag analyserar allt som går att analysera och funderar över saker hela tiden.
Jag har ångest över framtiden och jag önskar att jag kunde se var jag är om 20 år. Jag vill veta att jag klarar mig.
Jag har förvisso ångest över det mesta, antagligen över att jag lägger så mycket tid på att fundera över allt.


Detta är väl historien om mig.
Imorgon kommer nästa del!/M

Picture of 2010


Jag tänkte göra som på så många andra bloggar; en årsresumé av 2010 i bilder. Enjoy!


Januari:


Jag spenderade mycket tid med fina Salle


Jag körde bil på isen för första gången!
Jag blev kär i både bilen på bilden och själva grejen att köra bil på isen.


Jag shoppade lite också


Februari:


Jag bjöd gärna på mig själv


Det var lika mycket snö förra året som i år


Jag lyssnade på en gripande och viktig föreläsning


Jag köpte ett par fantastiska byxor och blev kär..igen

Jag åkte till Rom och hade fantastiska dagar med min Amanda!


Mars:


Jag köpte min iphone och såg världen med nya ögon.
Annars pluggade jag bara


April:Jag köpte min efterlängtade plånbok


Jag var hund- och husvakt en helg på landet. Väldigt skönt!


Jag fick min studenmössa


Jag gjorde alla mina studentinbjudningar och skickade iväg dom


Maj:

Jag pluggade bara i maj, inget annat.


Juni:


Jag tog studenten och hade en underbar studenvecka och studentdag.
Jag skulle kunna göra om det hur många gånger som helst!

Jag blev singel och jobbade som en tok.


Jag hade shorts på mig hela dagarna


Juli:


Jag åkte till Lund till min syster och spenderad en skön helg där.


Jag åkte till smultronstället och hade en heldag i Söderköping med Sarah


Jag köpte många blommiga sommarskor

Annars jobbade jag mest. Jag köpte en ny dator också.


Augusti:


Det belv en hel del alkohlintag och tequilakvällar med mina vänner.


Jag köpte min Caspian och hittade mannen i mitt liv


September:Gabriel fyllde 5 årJag fastnade för kavaj och hade detta som mitt favoritplagg


Oktober:


Jag tröttnade på mitt hår och började med en bulle


Connor fyllde 2 (!) år


November:


Jag och Lii åkte till Stockholm en helg och hälsade på min bror

Annars var det många film- och myskvällar med tända ljus


December:


Jag var och käkade god mat med mina vänner


Jag och Lii bakade pepparkakor utan formar


Mina flickor kom hit och vi bakade pepparkakor, drack glögg och slogs om paket

Jag var sjuk hela julen och låg därför däckad.
Nyårsafton firade jag först hemma med trerätters med mina flickor
och sedan "krogen" med öl och shots!


2010 har varit ett mycket bra år och 2011 ska tydligen försöka slå det../M