I'm one of those..

Jag fick en fantastisk och mycket passande julklapp av en fin vän. "Slutar aldrig mina öron växa - och 70 andra frågor som håller dig vaken på natten" av Michael Power. De personer som känner mig vet mer än väl att jag har väldigt många funderingar om allt möjligt. En av mina största funderingar är fortfarande vad alla gator i Stockholms län heter. Eller Stockholms innerstad med förorter. Det spelar egentligen inte så stor roll. Åter till ämnet, jag har många såna här frågor som jag aldrig googlar svaret på. En del frågor tar jag reda på svaret till men många förblir svarlösa frågor. Och idag tänkte jag dela med mig av mina funderingar i denna välbesökta (hehe) blogg!
◊ Varför finns inte funktionen fotnoter på blogg.se? Idag är det här med fotnoter väldigt viktigt. Jag ser skillnad i två böcker som jag använder till min uppsats. De är skriva av samma författare och handlar om samma ämne men är skrivna under olika årtal, 2007 och 2010. Boken från 2007 innehåller inte en enda fotnot endast källförteckning. Boken från 2010 är full som en a-lagare med fotnoter. Varför har dessa fotnoter blivit så väldigt populära? Min lärare tjatar ständigt om hennes fotnoter, hennes försvar är för att författaren/skribenten alltid ska kunna ha ryggen fri om verket blir granskat. Men WHYYYY? Källorna till texten finns ju i källförteckningen, allt som står i texten kan luta sig tillbaka på källorna i förteckningen. Varför denna kritik? Källor är källor varesig man återknyter till dem hela tiden. Åter till ämnet, med denna hets om fotnoter undrar jag varför blogg.se inte har den funktionen när man skriver en bloggtext och ska hänvisa till en källa. Inför fotnoter! Helt enkelt.
◊ Varför är det så att de flesta duschar är formade som så att man står upp i dem? Blir man renare om man står upp och duschar? Jag känner ingen som har en dusch som går att sitta i. På ett äldreboende som jag har jobbat på finns både möjligheten att sitta eller ligga ner och duscha. Varför finns inte den här möjligheten till friska personer? Jag skulle verkligen kunna tänka mig ner att sitta och duscha. Jag skulle nog inte vilja ligga ner då det känns lite för bökigt för min del. Men att sitta och duscha vore ganska trevligt. Varför står man upp och duschar?
Det är nog det jag funderar på idag. Och självklart vad alla gator i Stockholm heter.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback