Historien återupprepas?


Jag har precis tittat på en dokumentär om Hitler. Och det skrämmer mig verkligen att världen har sett ut så, att alla människor inte har varit accepterade. Något som skrämmer mig ännu mer är att detta kan hända igen men denna gång i Sverige. Sverige Demokraterna har fler anhängare än någonsin och vad tror ni händer om de kommer in i Riksdagen och till sist kanske blir ledare? Lek med tanken och kanske kommer du till samma insikt som jag – rädsla.

På SDs hemsida finns deras åsikter att läsa. Jag tog mig tid och läsa för även om politik anses som tråkigt så är det väldigt viktigt. Där hittar jag det här ”Helt central för oss är också FN:s deklaration om de mänskliga fri- och rättigheterna. Partiet tar starkt avstånd ifrån diskriminering av människor på grundval av kön, religiös och politisk tillhörighet eller etnisk bakgrund.” men jag hittar också ”Den enande faktorn var motståndet mot den förda invandringspolitiken, vilken man såg som alltför vidlyftig och därmed som ett hot mot vårt land, såväl ekonomiskt som socialt.”. Hur kan detta vara ett hot? Hur kan invandringen vara ett hot? Invandringen utvecklas oss och vi vill väl utvecklas? Jag vet att jag vill utvecklas och jag vet att utvecklas gör jag med hjälp av bl.a. invandring.

Sverige är just nu i en finansiell kris, lågkonjunktur. Jag tror inte att detta beror på invandringen, jag tror att det beror på att bi har levt över våra tillgångar, rätta mig om jag har fel. Jag är inte alls påläst om lågkonjunkturen men jag gissar. Men jag tror att det är enkelt att skylla på invandringen som har ökat radikalt under senare år. Men varför måste detta vara negativt? Jag tror att det är positivt, vi blir ett mångkulturellt samhälle och det är, enligt mig, jättebra. Jag tror att man utvecklas på flera plan tack vare ett mångkulturellt samhälle.

Jag hittar även det här på SDs hemsida ”Skolans roll handlar inte bara om kunskapsförmedling, utan även till stor del om att förmedla en djupgående förståelse och acceptans för vårt svenska kulturarv – från en generation till en annan. I kulturarvet ingår det svenska folkets gemensamma historia, kultur, traditioner, normer och värderingar, språk och religion. Dessa är de byggstenar vilka utgör grunden för ett tryggt och stabilt Sverige.”. Jag tycker också att svensk historia, tradition och kultur är viktig men jag tror att andra länders historia, tradition och kultur är lika viktig. Det är viktigt att värna om Sverige men det är viktigt att värna om hela världen. Och att värna om Sverige handlar inte om att inte ha någon invandring alls utan om att ge invandrare samma möjligheter som infödda svenskar.

Detta är ett väldigt känsligt ämne men det är viktigt att det uppmärksammas för att undvika att återupprepa historien. Jag tror inte att det bara är jag som är rädd för att SD ska komma att leda oss en dag. Sverige behöver utvecklas och det kommer inte Sverige Demokraterna att hjälpa oss med, de kommer att göra raka motsatsen. Det är snart dags för val, mitt första val och jag har inte en aning om vilket parti jag ska rösta på men jag är mer än säker på att det inte blir SD som får min röst.


Presenter


Förra helgen blev jag firad hos min far. Jag träffade massor härliga människor och tack vare min digitalkamera som jag fick veckan innan kunde jag föreviga dessa människor. Det känns bra.
Jag fick i alla fall väldigt fina presenter som jag tänkte visa nedan.


Ett smyckeskrin som min farfar har gjort själv.
Väldigt välbehövligt!


Ett duschkit av min syster som doftar härligt av jordgubb! En favorit.


Den lilla röda.
Min nya externa hårddisk på 500 gig. VÄLDIGT välbehövligt!


Utöver detta fick jag pengar och presentkort. Jag är verkligen helnöjd! Tack alla ♥


/ MYesterday I was wearing this
Skjortan är också ett nyförvärv från Cubus. I like it.
Synd att bilden inte gör den rättvisa. Alls.
Mina nya byxor också. Huuuuur sköna som helst.


/ MVIP


Jag fick en inbjudan till Cubus, en VIPkväll skulle äga rum - 40% på hela sortimentet, 20% på all kosmetik. Lovley.
Det var inte så jättemycket folk så det var ganska bekvämt att strosa runt där inne efter stägningstid.
Jag hittade ju lite grejer också.
En vanlig, snygg t-shirt. Bröstfickan är en grym detalj.En enkel cardigan. Jag ville ha den i en annan färg men min storlek fanns bara i denna.


/ MMina nya braxer


I går när jag kom hem, trött och skapligt sliten väntade något på min säng. Lyckan var totalt.
Mina nya byxor från Nelly.com låg där och bara väntade på mig! Ivrig som jag är så testade jag dom direkt..och HERREGUD (!) så sköna. Det känns nästan som att man är naken för att de är så bekväma. Och som en liten bonus är färgen snygg och det är härligt diskreta slitningar på dom.

Är det okej att vara förälskad i ett plagg?Dessa ska sitta som gjutet på mig ikväll och det bästa är
att jag inte ens kommer att märka att jag har dom på mig!


/ MFull fart


I dag är programmet fullspäckat. Dagen började med att vi möblerade om och fixade med de nya inköpen på jobbet. Jag slet som ett djur. Efter det blev det lite ärenden, både banken och postlådan.

När jag kom hem tog jag världens skönaste dusch med mitt nya duschkit som jag fick av min syster i födelsedagspresent. Det behövdes för att varva ner! Så nu luktar jag jordgubb, nästan så att man vill ta en tugga.

Ikväll blir det VIP-kväll på Cubus, 40% på hela sortimentet! Ska bli kul att se om man kan hitta något. Efter att jag har varit VIP en stund blir det bio, Flickan som lekte med elden. Och innan allt det här ska jag jobba i fyra timmar.
Hujeda mig, jag kommer att sova som ett litet barn i natt.Mitt nya bodybutter, jordgubb!Nu: äta en grymt god räksallad och läsa nya VR!


/ MMy weekend


I dag är det FN-dagen, alltså den 24:e oktober. Jag ska inte fira FN-dagen även om det faktiskt lockar lite. Jag ska fira mig själv. Jag ska åka till min pappa och bli firad av den sidan av familjen. Nice.
Jag stannar där över natten också, kommer hem imorgon.
Det tråkigaste med den här dagen och morgondagen är att jag kommer få åka kollektivtrafik i en och en halv timme.
Det blir så jäkla segt!

Något år ska jag faktiskt få tummen ur och fira FN-dagen!
Hit ska jag i dag!
Och trängas med cyklar och arbetsmuseum.
Det är dock en riktigt fin stad!


/ MHurra hurra hurra


Jag är precis nyligen hemkommen från Connors 1års kalas! Jag är helt slut och har skapligt ont i magen.
Men dagen har varit priceless och jag har verkligen haft roligt.
Det är helt galet att den lilla fisen redan är ett år, tänk att tiden har gått så fort.

Jag ska sova om en liten, liten stund för imorgon ska JAG firas för sista gången i år.
Mer mat, annat gott och presenter. Jag får även träffa en massa saknade, härliga människor.

Bilder kommer att komma senare.

God natt!


/ MVad vill du?


Jag vill skriva något som betyder något för någon.
Jag vill göra något som betyder något för någon.
Någon gång.


/ MMin present


Jag hittade ett par jeans!
Nu gäller det bara att hålla tummarna för att dom passar också.


/ MJag i går
Fortfarande väldigt enkelt & bekvämt!


/ MMin härskare


Man skulle ju kunna tro att som matte eller husse att man är den som bestämmer, att man är härskaren.
Hos mig är det verkligen inte så. Ingolf, katten, är min härskare.
Han är den som bestämmer om jag ska vara hemma, om jag ska sova med stängd dörr, om jag ska få röra på mig i sängen och han bestämmer även om jag får gå på toa ifred eller inte.

Innan jag och min pojkvän skaffade den här katten trodde jag att det skulle bli enkelt, det är ju bara en katt.
Men icke. Det är en katt utan dess like, han jamar inte - han skriker. Han kan inte leka med andra katter - han är livrädd för dom. Vad ska jag göra? Jag måste nog hitta någon som kan tala med katter.

Men jag tycker om katten ändå, han/hon (det finns ingen som kan fastställa könet) har en speciellt betydelse för mig.
Titta vilken blick han har.
Den säger ungefär "Jag äger dig"


/ MGod morgon


Ja, det var inte alls länge sedan jag vaknade. Eller första gången var jag uppe vid halv 8 och då är det ju nästan fortfarande natt. Så jag gick och la mig igen.

Ska äta upp min frukost, ta en kopp kaffe och läsa mina favoritbloggar :)

Ha en bra dag!


/ MFinalist!


Yes! Jag är i final hos Annie i hennes tävling. Det här var en grym överraskning!
Jag har bara vunnit en tävling tidigare, haha.

Så kom igen, rösta på mig!
Jag är lika glad nu som jag va då!


/ MNu du, mamma


När du kommer hem ikväll och lägger dig i soffan med din dator för att facebooka med dina systrar så har jag en liten svag aning om att du även kommer att kika in här (eller imorgon kanske?). Och då tänkte jag ha en liten överraskning till dig, för att göra dig extra glad! Blir du nyfiken? Scrolla ner och njut.
Du har mitt nagellack som bevis, det är jag!


/ MGör rent din sko


Jag har ett par stövlar i skinn-imitation som har hängt med mig ett tag nu, men jag tycker väldigt mycket om just dom skorna så dom sitter oftast på mina fötter. Och eftersom att jag använder dom ganska flitigt är det ju ganska självklart att dom blir rätt skitiga. Så någon gång ibland gör jag rent dom men jag gör det nog inte på ett korrekt sätt.

Jag googlade på hur man gjorde rent sådana stövlar men hittade inget svar, irriterande. Så jag tog saken i egna händer och fyllde en plastburk med vatten och diskmedel och så tog jag en disksvamp (?) och började gno. Och tänka sig, skorna ser ut som nya igen!
Titta! Dom ser nästan nya utan om man inte ser skavankerna.


/ MEn present till mig själv?


Tack vare csn-kortet får jag både 10% rabatt OCH fri frakt hos Nelly.com! Det känns ganska bra och jag ska nog ta och beställa något därifrån. För första gången någonsin.


/ M

Step into the world

Den här bilden på Times Square insipirerar mig till att våga ta ett kliv ut i världen. Än så länge har jag besökt länder i Norden, Tyskland och Turkiet. Jag är nöjd med alla mina resor och är väldigt glad över att jag har fått göra dom. Men jag vill resa till New York och se staden som aldrig sover, jag vill resa till Egypten och se pyramiderna, jag vill resa till Hawaii och uppleva det landet - ja, listan kan göras hur lång som helst. Jag vill tågluffa genom Europa! Jag vill helt enkelt se världen, träffa nya och spännande människor och så vill jag se alla härliga kulturer som finns. Jag bor i en ganska liten håla och för mig är inte det tillräckligt, inte ens Sverige är tillräckligt för mig. Jag vill se allt man kan se!

Bilden ovan är en tavla som hänger i mitt rum och direkt när jag såg den tavlan i affären visste jag att jag skulle ha den. För varje gång jag kollar på den insipireras jag till att resa och uppleva, till att få nya erfarenheter. Nu är det är inte långt kvar tills jag tar studenten och det är många som frågar vad jag vill göra och det är enkelt för mig; jag vill resa! Jag vill jobba ihjäl mig för att kunna resa och upptäcka världen.

Jag vill bli rik på erfarenheter och jag vill absolut inte blir en gammal hederlig ortbo som knappt har besökt Danmark. Jag vill så gärna se allt och lära mig nya saker.

Det är det jag lever för, alla mina framtida resor som jag drömmer om!


/ MÄrenden


Mina första ärenden som vuxen! Jag har både besökt banken och vårdcentralen. Det känns väldigt vuxet.
Den här dagen har varit väldigt lugn och det är faktiskt alltid skönt.
Jag ska alldeles strax gå och hänga lite tvätt och sedan starta en ny maskin. Vuxen.På banken fixade jag en dosa till internetbanken.
Vuxet. Dessutom har jag redan börjat spara. Grått hår?


Jag var också tvungen att besöka vårdcentralen för att bli stucken i armen. Sköterskan frågade om jag hade gjort det förut och mitt svar var; ett antal gånger! Jag kan inte ens räkna på handens fingrar hur många gånger jag har lämnat blodprov p.g.a mitt usla blod- och järnvärde.


/ MMin 18års dag


I går fyllde jag 18 år och det är ju ganska stort. Men jag har varken vuxit på längden eller fått något annat vuxen-syndrom. Jag fick frukost på sängen och på brickan stod självklart födelsedagskoppen som är otroligt viktig! Några släktingar och vänner dök upp senare under dagen och då smällde vi i oss både smörgåstårta och bullar. Det var helt klart en kanondag!

Några av mina syskon var här och de andra ringde. Att de kom i håg min födelsedag och faktiskt ringde för att gratta MIG värmde väldigt mycket inne i hjärtegropen och det kommer jag att vara glad över länge.

Eftersom att jag fick en digitalkamera i present kunde jag ju fånga dagen i bilder också! Tänkte bjuda på några här.
Så här såg jag ut dagen till ära!
Min söta bror kom :)
Och vi hjälptes åt att garnera smörgåstårtorna
Och min favorit kom! Han hade gjort ett halsband till mig alldeles själv.
En del av släkten.
De av det manliga könet hamnade framför tvn och såg vårat fotbollslag spela sig till Allsvenskan!

Av Jennie och Ulla fick jag TRE påsar bullar (bästa presenten?).
Av min söta pojkvän fick jag denna underbara morgonrock!
Och på kvällen kröp jag i min morgonrock, tände massor ljus och så kollade vi på The Eye.Det var en riktigt bra dag i går och jag längtar redan till nästa födelsedag! Tack alla ♥


/ MLördag


Nu ska jag och familjen sätta oss och äta pizza mitt i all sjukdom. Jag är fortfarande inte frisk men jag tror att jag är så gott som feberfri. Jag hoppas att jag mår bättre imorgon. Imorgon går min 18års dag av stapeln och då tycker jag att jag kan få begära att vara frisk!

Efter maten ska jag titta på dokumentären om Åttlingmamman, spännande!


/ MUpdate


Jag är sjuk. Dödssjuk. Verkligen jättesjuk. Allvarligt.
Okej, det kanske bara en låg feber, rinnande näsa, halsont och ständig huvudvärk..but still!
Jag är nästan aldrig sjuk så när jag väl blir det känns det ungefär som världens undergång, inte bara för mig.
Och huvudvärk har jag ju nästan jämt så den gör ju inte så stor skillnad.
Men det jag vill komma fram till är att jag är sjuk, därav min blogg-frånvaro.

I dag är det fredag och jag ska på födelsedagsmiddag hos Amanda (grattis till körkortet, förresten!) och fira henne lite. Jennie och jag har lagat mat hela jävla dagen känns det som. Men knytis är ju knytis.

Annars blir helgen lugn förutom att jag fyller år på söndag och innan jag blev sjuk kom jag ju på att jag ska ha födelsedagsfika för lite släkt och en och annan vän. Om jag mår så här känns det inte alls lockande. Men jag tycker om min släkt och enstaka vän så det ska ändå bli kul. På söndag har jag alltså levt 18 år...jaha.

Nehe, nu kanske jag ska ta och börja fundera på vad jag ska ha för kläder ikväll, även om man är dödssjuk vill man ju inte se ut som en bondlurk.


/ M

Presenter


Jag har redan fått två födelsedagspresenter även fast det är fem dagar kvar tills jag fyller.
I lördags fick jag ett jättefint silverarmband av svärföräldrarna (jag ska visa ett kort!).
Och i dag fick jag en påse bullar av Sanna & Simon, helt underbart!

Nu är jag lycklig :)


/ MJag i dag
I dag är jag skitsnygg!


/ MPeddo


Nu ska jag gå och hämta Gabriel på dagis (aldrig förskolan!) och sedan gå till Sanna och ha en playdate med henne och hennes son. Det kommer att bli så kul! :)

Hoppas att ni alla får en bra dag!


/ MRengöra borstarna


Jag läste hos Stina-Lee att hon hade tips på hur man kan rengöra sina sminkborstar. Jag har gått och tänkt på det här ganska länge och nu gjorde jag slag i saken. Jag tog mina sminkborstar och lite diskmedel och USCH vad äckligt. Vattnet blev helt grumligt och brunt. Jag har nu insett varför jag har ganska dålig hy.

Så en liten påminnelse till mig själv: GÖR RENT BORSTARNA OFTARE!


/ M


Mitt livs längtan


Ända sedan jag var 13 år har jag haft en ganska stark barnlängtan. Och för varje år som har gått har den här längtan bara blivit starkare och starkare. Jag minns en dag när jag var 13 år gammal och jag frågade min mamma vad hon skulle säga om jag blev med barn precis just då. 13 år gammal. Det är några år sedan och här är jag, några år och erfarenheter rikare men fortfarande barnlös. För många kan denna barnlängtan framstå som en bagatell, som ingenting. Men för mig är det allt. Jag vill inget hellre än att ha barn och har inte velat något hellre än det i många, många år.

Jag är fortfarande ett barn och jag behöver fortfarande bli omhändertagen av min mamma då och då. Men jag vill ha ett eget barn. Jag vill ha någon som jag kan älska med hela min kropp och själ, jag vill ha ett så pass stort ansvar som man har som förälder, jag vill ha små babyhänder som sedan blir stora händer i mina händer. Allt det här vill jag ha. Nu. Men jag vet att allt det här inte går att få nu. Jag vill också kunna ge mitt barn ett underbart och felfritt liv, jag vill kunna ge mitt barn alla möjligheter i hela världen och det skulle aldrig gå nu. Jag vill inte skämma bort mitt barn men jag vill kunna ge mitt barn ALLT.

Jag vill ha en egen familj, jag vill bygga något eget. Jag vill ha en egen vardag som måste funka varje dag för att jag har barn. Jag vill inte ha fler dagar i pyjamas utan mening, jag vill inte vakna fler dagar och dra en suck. Jag vill kunna vakna varje dag och dra en lättnads suck och veta att jag kommer att få ännu en underbar dag tillsammans med mitt barn.

Jag vet att denna barnlängtan kan framstå som absurd, ibland undrar jag lite själv om jag inte har gått och blivit helt galen. Men så tänker jag efter och nej jag är inte galen. Jag har bara hittat mitt kall här i livet, jag vet vad jag vill leva och sträva efter. Jag är bara väldigt bestämd, jag vet vad jag vill. Men så vet jag att först måste jag ta studenten och jag måste jobba för att kunna ge mitt barn allt, som jag drömmer om.

År 2005 föddes ett liv, Gabriel. Det är min systerson, min älskade lilla grabb. Efter att han föddes ändrade jag min livssituation helt. Innan var allt en ända stor röra och jag visste inte riktigt vad jag gjorde här på jorden. Men den lille pojken förändrade allt och även fast det verkar konstigt har jag honom att tacka att jag fortsatte. Varje gång han säger mitt namn, varje gång han ler mot mig, varje gång vi gör ett bus, varje gång vi går in i lekens värld, varje gång jag vet att han litar på mig – det är då jag inser att han betyder mer än vad jag förklara för mig. Han har hjälp mig och gör det fortfarande, varje dag. Han är fyra år gammal och allt som existerar för honom är leksaker och dagis, men en vacker dag hoppas jag att han inser att han hjälper mig varje dag. Han ger mig så mycket och jag försöker verkligen att ge honom allt för det är han värd.

År 2008 föddes ett annat liv, Connor. Det var en av mina bästa vänner, Sanna, och hennes sambo som fick barn. Samtidigt som jag blev väldigt glad för deras skull så var det som en rak höger för mig. Det var verkligen som en käftsmäll och mitt i all glädje och lycka kändes det som att jag gick sönder lite inuti. Men det var inte länge jag tillät mig själv känna så, jag visste att det var mer rätt att vara glad för deras skull. Och i dag är jag det på riktigt, jag är glad. För att det verkligen känns som att jag får vara en del av Connors liv, jag känner mig delaktig. Och nu börjar grabben känna igen mig, han leker med mig. Jag känner att jag på något sätt alltid vill vara delaktig i hans liv. Tack Sanna och Simon för att ni gör det lite enklare för mig. Snart fyller han ett år och det kalaset och alla andra kommande födelsedagar är något som jag absolut ser fram emot.

Det här var inte alls svårt för mig att skriva för allt kommer verkligen från hjärtat och det här är något som jag tänker på varje dag och varje år. Min barnlängtan är något som alltid finns där, precis som andetagen och hjärtslagen. Jag hoppas bara att även jag en dag kommer få bli kallad mamma och att jag kommer få ha det enorma ansvaret för ett annat liv och den där villkorslösa kärleken.Gabriel som liten bebis    Gabriel nästan 4 år gammalConnor


/ MJag tycker ju inte ens om hundar


Min pojkväns båda familjer har hundar. Och det blir lite svårt för mig ibland eftersom att jag inte tycker om hundar. Alls.
Dom är högljuda, klumpiga, slickar och nafsar överallt, är brutala och hoppar på en. De kan också lätt både smutsa ner och förstöra kläder.
Nej, hundar är ett stor no-no för mig.

MEN! Jag har träffat världens sötaste valp (han är söt, fast han förstörde en tröja).
Här har ni honom, världens sötaste valp med gigantiska tassar!


/ M
I dag har jag...


...pillat lite med min scrapbook! Även om jag absolut inte är den pilligaste så tycker jag att det är skitkul med scrapbook. Och det är kul att utveckla den egenskapen lite.

I dag började jag med en helt ny sida, om min 18årsdag. Lite knasigt att jag redan är så stor. Känns som att det var i går som jag fyllde 14.
Här sitter jag på dagis, endast några år gammal.Jag gillar att ha lite finare papper som detaljer.Min lilla scrapbook-låda! Här i samlas en massor grejer.


/ MHaha

/ MNär duger man?


Ibland blir det väldigt jobbigt och väldigt påfrestande att ha någon i sin närhet som jämt måste hävda sig genom att trycka ner andra.
Ibland vet man inte varken hur man ska se ut, vad man ska säga hur man ska bete sig för att man ska duga.
Ibland (läs: ofta) önskar man att man kunde se upp till denna person istället för att bli nedtryckt.

Av just den här personen behöver jag få höra annat än att jag är ful, töntig och dålig...
Jackson Vs Swayze


När jag hörde nyheten om att Michael Jackson var död blev min reaktion ungefär ”Oj..!” och så var det inte mer med det. Det kändes som att halva världen stannade upp och media blev totalt enformigt. Allt handlade om Wacko Jacko. Till en början var det okej men tillslut blev hans död en sorts smutskastning. Media skrev att han hade blivit mer eller mindre mördad av sin läkare, de skrev att de hade hittat ett dolt rum med en blodig tröja. Dem skrev vad som helst för att inte släppa taget. Jag släppte taget ganska så snart efter att jag hade hört nyheten. Ja, han är död men that’s it. Det kan låta känslokallt men jag tycker att han kunde ha fått en värdig död. Jag tyckte att alla minnesceremonier var väldigt fina och jag tycker det är fint att man vill hedra en så stor man. Men vad som inte är fint är att han inte fick vila i frid.

 

Okej, jag kan förstå att det blir en stor sak när en så pass känd person dör. Vad jag inte kan förstå är att så många tyckte illa om honom efter alla pedofilrykten, men när han dog så saknade alla honom så otroligt mycket – alla brydde sig helt plötsligt om honom igen och alla hade glömt bort de rykten som florerade kring honom. Nu när han väl var död, då säger man att ryktena helt plötsligt inte stämmer. Då finns inte ryktena. Det hade varit så mycket finare om han hade fått det stödet när han levde, när han fortfarande kunde höra det.

 

Minns ni er reaktion när Patrick Swayze dog? Det gör jag. Jag hade under en längre tid följt media eftersom att jag visste att han var sjuk och antagligen inte skulle bli bättre. Och eftersom att jag följde media vet jag hur lite de skrev om Patrick. Hur kommer det sig? Att den ena stora kändisen får en hel värld att stanna upp medans den andra knappt får en förstasida. Minns ni inte Ghost? Minns ni inte Dirty Dancing? Jag minns. Jag glömmer aldrig hur kär jag blev i Swayzes ansikte första gången jag såg Dirty Dancing.

 

För mig var det en mycket större sak att Swayze dog än att Jackson gjorde det. Jag hade nästan glömt bort MJ eftersom att han under hans sista tid i livet inte fick mycket uppmärksamhet alls. Men Patrick glömmer jag inte, ett sådant ansikte glömmer man inte alltför lätt. Jag kan inte glömma hur uppslukad jag blev av Dirty Dancing första gången jag såg den. Jag kan inte ens dansa men när jag såg den filmen då tyckte jag helt plötsligt att dans var en av de finaste formerna att uttrycka sig i. Swayzes livsverk kommer alltid att betyda mycket mer för mig än vad Michaels musik kommer att göra.

 

Det jag vill få sagt är att Michaels död inte är märkvärdig, speciell eller ett mediafenomen. Jag tror att nästan varenda människa har något att säga om hans död även fast knappt någon kände honom. Han blev en alldeles för officiell person och det gjorde att hans död blev världens pådrag i media. Patrick å andra sidan fick i alla fall dö i lugn och ro till och med nästan bortglömd.

 

 

 

 

/ M

 

 

 


Jag i dag

/ MHej då


Nu åker jag och mamma mot sjukhuset.


Vi hörs senare! :)


/ MJag i dag
Jag rotade fram en gamml tröja och gjorde något av det också!


/ MMin väska


Jag läser i den här bloggen vad hon har i sin handväska och blir inspirerad. Vad har jag i min handväska?
1. En bok, just nu är det Bloodchild - en riktigt bra bok på engelska
2. Min plånbok, som jag ofta glömmer hemma
3. Mitt snus, det är med överallt
4. Mina lypsyl, jag har alltid problem med läpparna oavsett årstid
5. Hårnålar och tofsar, jag har oftast mitt hår uppsatt
6. Hårborste, jag borstar mitt hår alldeles för ofta
7. Tidtabell, det behövs när man pendlar i bland
8. Min kalender, när minnet är kass är den min bäst vän
9. Mina nycklar, jag har låst mig själv ute hur många gånger som helstSå nu utamanar jag dig, vad har Du i din väska?


/ M

Torsdag


Jag har haft en mer eller mindre sömnlös natt. I dag är jag inte ens trött. Jag avskyr de där nätterna när man verkligen inte kan sova, vad man än gör. Och när man väl lyckas somna, ja då vaknar man titt som tätt! Suck.

Jag hoppas i alla fall att dagen blir bättre än natten. Den här dagen är jag helt ledig från alla måsten så jag ska kolla igenom alla mina kläder för att se vilka jag har glömt bort och kanske komma på nya kombinationer. Jag har även en massa blogg idéer som jag kom på i natt och så ska jag knopa ihop en önskelista till min födelsedag! Nu är det inte långt kvar..

Lite senare i dag ska jag också följa med min mamma in till stan för en koll på sjukhuset. Jag ska hålla henne i handen medans hon cyklar, hehe. Förresten, jag älskar dig mamma!


Hoppas att ni får en bra dag!


/ MHehe?
Småländsk humor!


/ MNu är det kväller


Puh, äntligen hemma! Jag är totalt slut, helt färdig. Men kvällen har varit väldigt rolig.
Jag älskar mitt jobb!

Min pojkvän har också kommit hem och nu ska jag äntligen få mysa med honom.
Det kanske blir ett parti schak (?).


God natt med er, vi hörs imorgon :)


/ MJag i dag
Jag kom på ännu en ny kombination i dag.
Det är hur kul som helst att komma på nya :)
Mina nya favoriter på fötterna, så klart!
Och favoriten runt halsen


/ MGod morgon


Jag lyckades till slut somna i går och det resulterade ju i att jag vaknade i dag också.
För tillfället käkar jag lite frukost och ska snart klä på mig.
Jag ska nämligen bort till dagis och hämta lill-killen runt 13.00.
Får hoppas på att det är någon som är glad att se mig, haha.

Och grattis Lii, till körkortet! :)
Det förtjänar du.


Ha en bra dag allihop! :)/ MSova?


Nej, nu borde jag verkligen sova. Men sömnen verkar inte vilja infinna sig i kväll.
Det är något som behöver komma ut. Något tungt.

Jag ska i alla fall försöka sova nu. Min säng är ju faktiskt den bästa för mig.
Jag saknar mig pojke.


Hoppas att ni sover gott så hörs vi imorgon.
God natt.


/ MOktober = Rosa


Jag har precis skänkt 50 kr till Rosa bandet via sms. Jag är själv väldigt rädd för att någon i min familj ska drabbas av någon sorts cancer och kan jag hjälpa till på något sätt känns det lite som en självklarhet.
Alla sådana sjukdomar som är livshotande och svåra att bli av med är läskiga.
Jag vill inte ens tänka tanken att det kan hända någon nära mig.
Usch, hemska tanke.

Imorgon ska jag få tummen ur och köpa ett rosa band.Gör skillnad du också!


/ M
A cup of tea


Här sitter jag och häller i mig en kopp te med min favoritsmak; Blue Fruit.
Under tiden sitter jag och kikar runt bland en massa bloggar, ska se om jag hittar någon ny favorit.

Har ni några tips på bloggar? Gärna bloggar med ett intressant och "värdigt" innehåll.
Om ni skrollar längre ner på sidan kan ni se vilka bloggar jag följer, under kategorin "Länkar".
Enjoy!
Gott med en kopp te att värma sig med!


/ MInreda


Nu är jag verkligen hemma på riktigt, jag ska inte ut något mer alls i dag.
Att jobba i dag gick lika bra som alltid även om det blev lite för mycket dötid som inte gick att slå ihjäl.
Vi pratade om att ta en tripp in till ikea och köpa in en massa nya grejer, vi har nämligen fått pengar till det.
Så fort jag hör ordet "ikea" och ordet "köpa" i samma mening börjar min hjärna gå på högvarv, jag får så otroligt många idéer i huvudet.
Och då blir jag ännu mer sugen på att köpa in en massa saker till mitt rum. När jag väl har pengar till att lägga på inredning kan ingenting stoppa mig, haha.

Just nu ser ut som skit uppe på jobbet och det finns så stora möjligheter. Det finns så mycket att köpa, så mycket att förnya. Vi har i alla fall mer eller mindre bestämt oss för ett bord som jag tror kommer bli kanon.


Det här bordet men utan skivan under.


Vi kollade också på lampor men det var dåligt utbud på ikea, fanns knappt några lampor alls.
Var finns vägglampor annars att köpa för en billig peng?
Mycket tavlor ska också köpas in. Det kommer att bli awesome!


/ MI'm off to work


Nu är jag hemma igen. Jag har varit på lite fika och lek hos min vän.
Här sitter jag och slänger i mig lite mat innan det är dags för jobb.
För att inlägget ska bli mindre tråkigt så bjuder jag på en bild här under som är helt of topic.
Här är jag och min lille plutt när han fyllde 4 :)


Hoppas att ni får en bra kväll!


/ MTisdag


Nu har jag hunnit med dagens ena måste och har bara ett kvar.
Men först ska jag göra något riktigt roligt, springa förbi Sanna med familj :)

Hoppas att ni får en bra dag!


/ MNu tar jag kväll


Jag kom precis hem från ett trevligt besök hos min kära vän Sanna. Det är alltid lika roligt att träffa hennes lilla son.
Nu ska jag, min mamma och min pojkvän se på Anna, Maria och Agnes-Nicoles alla dumma kommentarer.
Svenska Hollywoodfruar är faktiskt ganska bra underhållning, dock en aning överskattat.
Höstkväll innebär tända ljus!


/ MSpeed kills
Så det så.


/ MJag i dag
Bekväm och enkel outfit i dag.
På fötterna har jag mina nya bebisar, så sköna!
Och favoritarmbandet vilar fint på handleden.


/ MVilken dag är viktigast?


Jag läser i denna blogg att det inte bara var bullens dag i går. Tydligen var det också Europeiska donationsdagen.
Varför vet ingen om detta? Varför har inte jag blivit informerad om det?
Jag tycker att det är jäkla mycket viktigare att uppmärksamma EP än vad det är att uppmärksamma en massa bullar. Missförstå mig inte, jag om någon avgudar bullar och önskar mig det i födelsedagspresent men en hel dag för de små runda? Nej, det känns lite överdrivet.

Jag tycker absolut att vi behöver fler dagar som EP och mindre dagar som bullens dag!
/ MAllvar igen


I dag är det måndag och måndag betyder alltid allvar. Då får man glömma allt vad helg heter och börja fokusera.
Runt lunch var jag iväg en sväng med min mor, syster och älskade systerson.
Bättre unge finns inte!

På eftermiddagen begav jag mig till skolan en stund för att jobba med nya projektet.
Det kommer att bli så intressant och roligt.

Så ja, så har min dag sett ut hittils..inte mycket för världen inte.
För att jag ska orka med dagen och inte småäta börjar jag med gröt.
En tallrik med mannagrynsgröt, russin och äppelmos gör susen!

Vad äter Du till frukost? :)


/ MHöstpromenad


Nu ska jag gå ut och gå en sväng. Det kan bli skönt att andas in lite frisk höstluft!
Men jag önskar att jag hade en av dessa på mig!(Klicka på bilderna för länk!)


/ MMin helg


Jag har spenderat större delen av min helg tillsammans med min pojkväns familj.
De båda familjerna betyder mys och det är bland det bästa jag vet.
Jag har träffat hans systrar och det är alltid trevligt.
Nu när jag är ledig ska jag försöka att passa på och träffa dom mycket mer.

I går var det mer eller mindre storm, regnet öste ner och träden svajade på ett mysigt höst-sätt.
Jag såg även kattungarna som växer jättemycket men som är så söta.
En av dom är som en liten hårig boll med alldeles för små ögon, den skulle jag vilja ha här hemma!


Hur har Er helg sett ut?
En av de små busarna


/ MSöndagsmys


Nu går helgen och kvällen mot sitt slut. Jag kom hem ganska nyligen och intar nu officiellt söndagsmys!
Jag har...


...dragit på mig raggsockorna och...


...öppnat godispåsen!


Nu ska jag kika in hos mina favoritbloggar och se vad jag har missat.
Ha en bra söndag, allihop :)


/ MGod afton


Ser ni någon skillnad? I dag har Therese finslipat lite på min design och jag är jättenöjd. Tack!
Jag gillar färgerna och de små detaljerna, det känns rätt.

Just nu har jag besök och tänkte alldeles strax hälla i mig lite kvällskaffe.
Min plutt kommer hem när som helst också. Mysigt med fredag.


/ MNu är det slut på veckan


Jaha, nu är fredagen här. För mig gör det inte så stor skillnad eftersom att jag är ledig varje dag.
Visserligen ska jag förbi skolan en snabbis vid lunch och hämta lite papper.
Nästa stopp blir hos Anderssons för att fixa lite bloggdesign, det ser jag fram emot.
Annars ser helgen lugn ut, sova hos svärföräldrarna imorgon och dela ut lite reklam på söndag.

Nu ska jag testa mitt nya puder jag köpte i går, en nyans mörkare.
Resultatet kanske blir clown?

Ha en bra dag! :)


/ MMy fashion


Jag är mer eller mindre känd för att inte ha något intresse för mode alls MEN jag gillar kläder och skor.
Om jag ser något som faller mig i smaken köper jag det oftast, moderiktigt eller ej.
Men jag skulle ändå säga att min klädstil är helt mainstream och jag klär mig precis som alla andra.
Och jag har ju inte så överdrivet mycket pengar (hej student!) så jag fyndar rätt ofta.
Nya prylar och kläder är alltid roligt :)


Jag slänger in ett litet modetest här under:

Beskriv din stil med 3 ord.
Enkel, vanlig och bekväm.

Vad innebär mode för dig?
Knepig fråga. Jag har mitt egna mode som jag följer, det som finns i butikerna helt enkelt.

Vilka är dina favoritaffärer/ butiker?
Carlings, alla skoaffärer, Hm, Topshop, Vila och Vero Moda bl.a.

Shoppar du second hand?
Självklart! Second hand är bland det bästa.

Vilken är din favoritdesigner?
Jag har faktiskt inga speciella.

Vad är din favorit i höst?

Den stickade koftan, helt klart!

Hur mycket shoppar du för i månaden?
800 :- ungefär, ibland mer ibland mindre.

Dyraste plagget respektive billigaste?
Mitt dyraste plagg är egentligen inte ett plagg, det är ett par skor för 1800 :-. Det billigaste vet jag faktiskt inte, jag har ganska många fynd i garderoben.

Tror du att du kommer att kunna shoppa lika mycket om 10 år som du gör idag?
Nej, jag shoppar nog MER.

Brukar du tröstshoppa?
Det kan nog hända, ja.

Högklackat eller lågklackat?

Beror helt på situationen men jag röstar nog på högklackat.

Vilken är din drömväska?
Hmm, jag vet inte. Just nu vill jag ha en friis & co på armen.

Vilket blir ditt nästa köp?

Mycket bra fråga. Jag har inte en aning faktiskt, ett par byxor kanske?

Vilka är dina stilikoner?
Lauren Conrad har en härligt snygg stil.

Favoritplagg just nu?

Det måste nog vara min stickade halsduk som är hur mysig som helst.

Favoritaccessoarer?

Armband, armband, armband och åter armband. Och örhängen använder jag varje dag.

Favoriten just nu!New stuff


I dag har jag spenderat en hel dag på stan med min familj vilket var väldigt mysigt. Det händer ju inte allt för ofta.
Jag gick visserligen omkring mest på egen hand, men det är lugnast så.
Vi åt på ikea (och vad är grejen med det? Alla tjatar om ikeas mat som egentligen inte är något vidare.) och strövade mest runt.
Jag handlade lite allt möjligt och är riktigt nöjd! Tänkte visa lite bilder på mina inköp :)
/ M