Våga tänka själv!


Nu när vaccineringstider råder ser man så tydligt att vi knappast är individer. Alla ska självklart ta sprutan, man är mer eller mindre galen om man avstår, för det skriver ju media. Om man vågar ställa sig utanför ramarna, som en individ, och ge en bra och personlig förklaring varför respektive varför inte man väljer att ta sprutan..ja då har man i alla fall vågat bryta sig loss. Det här ser man jämt, alla är som i trans och alla gör likadant för det är vad samhället säger att vi ska. Varför denna kamp om att få vara individer när vi inte utnyttjar det?

Jag stöter sällan på någon som har egna åsikter om något, de tycker precis som alla andra för att man ska göra det. Och om någon mot förmodan tycker eller tänker annorlunda än samhället då vågar denne inte uttrycka det. Man ska befinna sig inom samhällets ramar, annars anses man vara sjuk. Samma gäller det när någon är annorlunda, det är tydligen inte okej. Även fast vi strävar för männskliga rättigheter. Varför?

Vi är inga individer, vi är en grupp, en flock. Ingen tvågar tänka annorlunda för vi är uppfostrade, främst från skolans håll, att inte sticka ut ur mängden. Ja, vi alla vet väl att skolans syfte är ju att uppfostra oss till goda samhällsmedborgare. I själva verket sätts man i skolan för att inte tänka utanför ramarna. Skolan är till för att vi ska bli itutade samhällets normer, värderingar och åsikter. Vi ska inte få skapa våra egna.

Om ett barn anses ha problem då är det tydligen viktigare att få bort detta barn från samhället än att låta barnet få sin chans att uttrycka sig. Man får inte sin chans just för att samhället inte vågar chansa, alla ska vara likadana för det är säkrast.

Jag känner mig inte trygg i dagens samhälle och jag litar inte på samhället heller. Jag får inte min chans att vara jag. Alla dokument som är hemligstämplade  är antagligen olika sätt på hur de ska få oss att bli en flock, vi får inte se dessa dokument för att det skulle vara en väckarklocka för oss. Vi skulle inse att vi är mer eller mindre manipulerade och det vore en katastrof.


/ MEn andningspaus


Här ligger jag i min säng med min sjuka plutt bredvid mig. Ute är det kolsvart men det var det visserligen redan vid fyra i dag när jag slutade skolan. Jag har egentligen så mycket att göra, jag har inte tid att ligga här och bara andas. Men nej, jag orkar inte. Jag orkar inte med alla måsten och all stress. Just nu vill jag bara vara.
Jag gör det imorgon (Nej, det kommer jag inte att göra).
Självklart har alla andra mycket större problem, alla andra har det jobbigare. Jag vet det.
Men för mig är mina små problem faktiskt problem.
Ta mig tillbaka dit


/ MHere we come, baby!


Nu är allt klappat och klart. Amanda och jag åker till Rom den 22 februari! Jag längtar galet mycket. Rom kommer att bli grymt och min reskamrat är ännu grymmare. Gaah, det ska bli så kul!Vi ska till Colosseum!


/M


Don't say a word
Varför hyssja någon när man kan tatuera in det på fingret?
Liis nya grymma tatuering!


/ MFy fan vad jag är bra


I dag var det mössprovning i skolan. Efter mycket omkörningar och men fick vi äntligen börja prova. Det var riktigt svårt med storleken på mössan så mitt tips är att testa så mycket man kan för att veta att man verkligen väljer rätt i slutändan. Det fanns olika paketerbjudanden att välja emellan och jag valde Silverpaketet, helt okej.

Vi beställer våra mössor från Kokard. Nu längtar jag efter studenten galet mycket!

/ MMitt brev till mig själv


Invandring utvecklar! Genom invandringen blir vårt samhälle ett mångkulturellt samhälle och genom ett mångkulturellt samhälle utvecklas vi som individer och i grupp. Ju fler kulturer vi får möta och handskas med ju lättare blir det för varje människa att sätta sig in i någon annans situation. Jag tror stark på att invandringen ska fortsätta men kanske i en mindre omsättning. Så som det ser ut i dag så är invandringen så pass stor både legalt och illegalt så att vi inte har någon koll på det, vi har ingen kontroll alls och om vi istället skulle tänka om och kanske ta in ett mindre antal invandrare per år så skulle vi kunna ta bättre hand om de invandrare vi har. Jag tror att genom att minska antalet skulle vi även minska många problem, så som främlingsfientlighet, ovisshet för det okända, kriminalitet, arbetslösheten etc.

Jag läste en gång om en rasist som hade uttalat sig så dumt så att jag inte visste om jag skulle skratta eller gråta, han sa ”Jag vill flytta till ett land där de inte tar emot invandrare!”. Jag har för mig om att det var just en svensk som sa det och då skäms jag. Jag skäms över att en människa kan vara så trångsynt. Mannen själv verkar inte skämmas så jag väljer att göra det åt honom. Jag förstår inte hur man bara kan se nackdelarna med invandring för det finns så otroligt många fördelar med det också. Någonstans tror jag att alla vill utvecklas på något plan och andra kulturer hjälper oss med det. Och jag tror inte att det bara räcker med att resa utomlands för då ser man ingenting egentligen.

Jag hör många i min omgivning som påstår att invandrare inte anpassar sig till vårt land, de tar inte seden dit de kommer. Men hur enkelt är det? Tänk dig att flera av dina familjemedlemmar kanske har mördats, ditt hus finns inte kvar, du får flytta till ett land där du inte känner en människa och inte kan språket, du har levt hela ditt liv i ditt hemland och känner endast till ditt hemland. Jag håller delvis med om att man ska försöka anpassa sig till situationen men det är inte alltid lätt när man själv inte har valt situationen. Allt du har kvar är kanske hemska minnen och hjärtat kanske bara är fyllt av sorg? Då är det inte så lätt att anpassa sig till något man inte vill. Jag tror att invandrare anpassar dig i den mån de kan, jag vill tro att de gör sitt bästa. Och kriminaliteten hänger inte på invandrare för det finns lika mycket kriminalitet i Sverige även utan invandringen. Och i varje land finns kriminalitet vare sig man vill eller inte. Det handlar inte om att invandrare inte anpassar sig, det handlar om att individen inte anpassar sig.

Jag har läst på mig lite på Sverige Demokraternas hemsida och jag blir rädd. Jag blir rädd för deras åsikter, hur kan människor tänka så? I Sverige har vi yttrandefrihet men det är ändå inte okej att mer eller mindre mena på att alla människor inte har samma värde. Jag är dock inte så påläst om invandringspolitik så egentligen kan jag inte yttra mig om det. Men jag tror att det är viktigt att politikerna tänker som så att ett mångkulturellt samhälle gynnar oss och att vi utvecklas tack vare det. Utveckling är makt.


Du käre lille snickerboa...Här bor Emil! På bilden ser ni alltså Katthult.
På den här platsen står jag någon söndag eller två i månaden och tänker på Emil.
Jäklar vilken unge det var!

I dag är huset tyvärr privatägt (what a shame!) och man får endast gå på tomten och
gå in i snickerboa. Men man känner allt igen sig ändå.
Gör ni?


/ MJag har syndat
Jag har varit på Cubus igen. Denna gång fick dessa baströjor följa med hem.
Enligt min åsikt är det dom bästa baströjor man kan hitta!


/ MEn kram om dagen är bra för magen!

/ MManiac
Katten ser helt galen ut!
Men han är ganska snäll fast också väldigt busig, lilla Bosse.


/ MNytt & fräsch
I dag var jag hos frisören och klippte till mig!
Bestämde mig för lugg även denna gång, jag är galet nöjd.
Synd att bilderna är USLA, jag har inte riktigt lärt mig kameran än.
Min bror var snäll och följde med mig till frisören, TACK!


/ M